referentie projecten
Prefab betonelementen met kunststofvezels


Bekijk hier gerealiseerde projecten

Prefab betonelementen worden tegenwoordig steeds vaker gewapend met constructieve kunststofvezels. Indien men de wens heeft om plastische krimpscheuren te minimaliseren dan is Fibrofor Green een geschikte oplossing. Om een constructieve waarde te realiseren kan men zowel Fibrofor High Grade, Fibrofor Diamond als Concrix toepassen. Hieronder zijn projecten belicht waar deze kunststofvezels zijn toegepast. Ontdek de mogelijkheden en voordelen.

Kabelgoten gewapend met Concrix

Snow111
Forest111
Forest111

Kabelgoten gewapend met 4,5kg Concrix per m3 beton. Lengte variërend tussen de 4,5 en 7 meter. Wapeningsstaal grotendeels vervangen. Een kleine hoeveelheid staal als transportvoorziening. Het resultaat is een snellere productie, kostenbesparing, duurzamer én milieuvriendelijker product.

Lengte: 4,5 – 7 meter
Locatie: Ede, Nederland
Jaar: 2018
Vezels: Concrix

Gevelelementen gewapend met Concrix

Snow222
Forest222
Mountains22

Voor het project “Ombouwen van het Prinsengrachtziekenhuis tot luxe woningen” in Amsterdam werden 600 stuks gevelelementen geproduceerd. Deze elementen hadden de afmetingen 120 cm x 60 cm x 3 cm en zijn gewapend met Concrix® HS35. Indien er was gekozen voor staalwapening dan was er alleen al een 3,5 cm dekking nodig. Door de toepassing van deze constructieve kunststofvezels konden er slankere elementen gerealiseerd worden. Daarnaast tevens een kostenbesparing en CO2-reductie.

Afmetingen: 120 cm x 60 cm x 3 cm
Locatie: Amsterdam, Nederland
Jaar: 2018
Vezels: Concrix

Betontrap gewapend met Concrix

Snow2222
Forest2222

Een betontrap gewapend met constructieve kunststofvezels. 5kg Concrix per m3. Wapeningsstaal is grotendeels vervangen. Een minimale hoeveelheid staal als transportvoorziening. De trap is getest op belasting. 300kg is de eis. Het resultaat is een snellere productie, kostenbesparing, duurzamer én milieuvriendelijker product. Bekijk de video voor de belastingtest.

Lengte: 9 traptreden
Locatie: Nederland
Jaar: 2018
Vezels: Concrix

Bekijk ook andere toepassingenFibrofor Green

Betonvloeren

Constructieve kunststofvezels toegepast in betonvloeren.

Lees meer »

Buitenverharding

Constructieve kunststofvezels toegepast in buitenverhardingen.

Lees meer »

Fibrofor Diamond

Infrastructuur

Projecten in de infrastructuur gewapend met constructieve kunststofvezels.

Lees meer »