Referentie projecten
Infrastructurele projecten met kunststofvezels


Bekijk hier gerealiseerde projecten

Infrastructurele projecten worden tegenwoordig steeds vaker gewapend met constructieve kunststofvezels. Indien men de wens heeft om plastische krimpscheuren te minimaliseren dan is Fibrofor Green een geschikte oplossing. Om een constructieve waarde te realiseren kan men zowel Fibrofor High Grade, Fibrofor Diamond als Concrix toepassen. Hieronder zijn projecten belicht waar deze kunststofvezels zijn toegepast. Ontdek de mogelijkheden en voordelen.

Landbouwweg gewapend met Concrix

Snow11
Forest11

In Hoogeveen is succesvol een landbouwweg sterkt door de constructieve kunststofvezel Concrix te doseren. Redenen waren kosten- en tijdsbesparingen die werden gerealiseerd door het vervangen van traditionele staalwapening. Er hoefde geen staal gevlochten te worden. Hierdoor kon het project met minder arbeidsuren gerealiseerd worden. Kunststofvezels zijn chemisch inert waardoor het betonproduct duurzamer is. Er zal geen corrosie optreden.

Omvang:
Locatie: Hoogeveen, Nederland
Jaar: 2017
Vezels: Concrix

Busbaan gewapend met Concrix

Snow22
Forest22
Mountains2

Een busbaan in Amsterdam is gewapend met constructieve kunststofvezels. 4,5k Concrix per m3 beton. De traditionele staalwapening is volledig vervangen. Dit project was in oktober 2018 gerealiseerd. Na een half jaar intensief busverkeer verkeert de busbaan in goede staat.

Omvang:
Locatie: Amsterdam, Nederland
Jaar: 2018
Vezels: Concrix

Bekijk ook andere toepassingenFibrofor Green

Betonvloeren

Constructieve kunststofvezels toegepast in betonvloeren.

Lees meer »

Buitenverharding

Constructieve kunststofvezels toegepast in buitenverhardingen.

Lees meer »

Fibrofor Diamond

Prefab betonelementen

Prefab betonelementen gewapend met constructieve kunststofvezels.

Lees meer »