Het alternatief voor wapeningsstaal en staalvezels in prefabbeton
Concrix


Het echte economische en technische alternatief

Concrix logo

Concrix is een unieke bi-componente kunststofvezel met een gestructureerd oppervlak. De hoge E-module (> 11 GPa) van de kern garandeert de hoogste sterkte. En de speciaal gestructureerde mantel zorgt voor een uitstekende verankering in het beton. Deze kunststofvezel wordt gebruikt als primaire wapening ter vervanging van wapeningsstaal of staalvezels. Typische toepassingsgebieden zijn prefab betonelementen en infrastructuur. Lees hieronder de voordelen, mogelijkheden en toepassingsgebieden.

Enkele voordelen

  • Realiseer kostenreductie door het deels of geheel vervangen van wapeningsstaal of staalvezels;
  • Wapening tot in de hoeken voorkomt afspatting;
  • Hoge buigtreksterkte en uitstekend nascheurgedrag;
  • Bestand tegen agressieve vloeistoffen, zouten en zuren;
  • Voorzien van een MRPI®/EPD-certificaat (Life Cycle Assessment – LCA);
  • Kosteloos statische berekeningen volgens Eurocode 2.

Een betontrap gewapend met Concrix
Een trap gewapend met constructieve kunststofvezels. 5kg Concrix per m3 beton. Wapeningsstaal grotendeels vervangen. Een minimale hoeveelheid staal als transportvoorziening. De trap wordt getest op belasting. 300kg is de eis. Het resultaat is een snellere productie, kostenbesparing, duurzamer én milieuvriendelijker product.

Technisch overtuigend
De hoge buigtreksterkte, het uitstekende nascheurgedrag en de weerstand tegen kruip leiden er toe dat de constructieve kunststofvezel Concrix zeer geschikt is voor prefab betonelementen.

Eenvoudige toepassing
De kosten en moeite die gepaard gaan met en transporteren en aanbrengen van staal in beton vervallen volledig of worden sterk gereduceerd. Steeds dunnere en lichtere elementen zijn mogelijk door de toepassing van Concrix. Slanke betonelementen en vrije vormen voor bijvoorbeeld architectonische toepassing zijn mogelijk.

Duurzaam en onderhoudsvrij
De kunststofvezels zijn bestand tegen zouten, zuren en agressieve vloeistoffen. Dit resulteert in een duurzaam en roestvrij betonproduct. Dit terwijl corrosie wel zal optreden bij staalvezels en wapeningsstaal. Door de gelijkmatige verdeling van de kunststofvezels door het betonmengsel worden ook de hoeken effectief versterkt. Afspatting van deze delen wordt zo voorkomen. Hetgeen resulteert in een duurzamer betonproduct zonder extra onderhoud.

Twee typen Concrix
Convez levert Concrix ES en Concrix HS 35. Het verschil tussen deze twee typen is de lengte van de kunststofvezel. De Concrix ES heeft een standaard lengte van 50 mm en de Concrix HS 35 heeft een standaard lengte van 35 mm.

Downloads
Technisch blad Concrix ES
Technisch blad Concrix HS 35
Veiligheidsblad Concrix
Brochure Concrix

Bekijk ook onze andere productenFibrofor Green

Fibrofor Green

De natuurlijke, CO2-neutrale, krimpvezel vermindert op een efficiënte wijze plastische krimpscheuren.

Lees meer »

Fibrofor High Grade

Fibrofor High Grade

De constructieve kunststofvezel geschikt voor betonvloeren en buitenverhardingen met een gemiddelde belasting.

Lees meer »

Fibrofor Diamond

Fibrofor Diamond

De constructieve kunststofvezel geschikt voor betonvloeren en buitenverhardingen met een hogere belasting.

Lees meer »