Referentie projecten
Buitenverharding gewapend met kunststofvezels


Bekijk hier gerealiseerde projecten

Buitenverhardingen worden tegenwoordig steeds vaker gewapend met constructieve kunststofvezels. Indien men de wens heeft om plastische krimpscheuren te minimaliseren dan is Fibrofor Green een geschikte oplossing. Om een constructieve waarde te realiseren kan men zowel Fibrofor High Grade, Fibrofor Diamond als Concrix toepassen. Hieronder zijn projecten belicht waar deze kunststofvezels zijn toegepast. Ontdek de mogelijkheden en voordelen.

Buitenverharding DC Westfields

Snow
Forest
Mountains

Een buitenverharding in Oirschot bij DC Westfields gewapend met de constructieve kunststofvezel Fibrofor Diamond. Het project heeft een oppervlakte van 7500m2. Door het te wapenen met constructieve kunststofvezels is er een reductie gerealiseerd van 25 cm naar 20 cm betondikte. Het terrein wordt belast door vrachtverkeer. De kans op plastische krimpscheuren wordt geminimaliseerd door de toepassing van kunststofvezels. Daarnaast zal er geen corrosie optreden aangezien de kunststofvezels chemisch inert zijn.

Omvang: 7500 m2
Locatie: Oirschot, Nederland
Jaar: 2019
Vezels: Fibrofor Diamond

Betoverende wandelpaden in Toverland

Snow
Forest
Mountains

Toverland in Sevenum is in 2018 uitgebreid. Er werd 10.000m2 aan betonnen paden gestort. Het beton werd gewapend met de constructieve kunststofvezels Fibrofor High Grade. Er waren geen vlakheidseisen. Door kunststofvezels te doseren was het mogelijk om de natuurlijke vormen te realiseren. De kunststofvezels zijn makkelijk te doseren en te mengen door het betonmengsel. Via betonpompen werd het beton gestort. Realiseer kostenbesparing en een duurzamer betonproduct.

Omvang: 10.000 m2
Locatie: Sevenum, Nederland
Jaar: 2018
Vezels: Fibrofor High Grade

Bekijk ook andere toepassingenFibrofor Green

Infrastructuur

Projecten in de infrastructuur gewapend met constructieve kunststofvezels.

Lees meer »

Fibrofor Diamond

Betonvloeren

Constructieve kunststofvezels toegepast in betonvloeren.

Lees meer »

Fibrofor Diamond

Prefab betonelementen

Prefab betonelementen gewapend met constructieve kunststofvezels.

Lees meer »