Referentie projecten
Betonvloeren gewapend met kunststofvezels


Bekijk hier gerealiseerde projecten

Betonvloeren worden tegenwoordig steeds vaker gewapend met constructieve kunststofvezels. Indien men de wens heeft om plastische krimpscheuren te minimaliseren dan is Fibrofor Green een geschikte oplossing. Om een constructieve waarde te realiseren kan men zowel Fibrofor High Grade, Fibrofor Diamond als Concrix toepassen. Hieronder zijn projecten belicht waar deze kunststofvezels zijn toegepast. Ontdek de mogelijkheden en voordelen.

Steigereiland IJburg

Snow1
Forest1
Mountains1

De betonproducent heeft succesvol de wegen van Steigereiland op IJburg versterkt met de kunststofvezel Fibrofor High Grade. De traditionele staalwapening is hier volledig vervangen wat leidde tot kostenbesparing en een snellere realisatie van het project. Doordat er geen staal gevlochten moest worden realiseerde men lagere arbeidskosten. Aangezien kunststofvezels chemisch inert zijn zal er geen corrosie optreden.

Omvang: 300 m2
Locatie: Amsterdam, Nederland
Jaar: 2017
Vezels: Fibrofor High Grade

Betonvloer bedrijventerrein

Snow2
Forest2
Mountains2

In Groningen is een betonvloer van een bedrijventerrein gestort met een oppervlakte van 650 m2. Bij dit project is er Fibrofor Diamond gedoseerd. De traditionele staalwapening is vervangen en zodoende is er een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd. Het toepassen van kunststofvezels levert tal van voordelen op. Het is een zacht en licht materiaal wat resulteert in arbeidsvriendelijke omstandigheden. Er zal geen corrosie optreden en daardoor lagere onderhoudskosten.

Omvang: 650 m2
Locatie: Groningen, Nederland
Jaar: 2017
Vezels: Fibrofor Diamond

Betonvloer kippenschuur versterkt met kunststofvezels

Snow3
Forest3
Mountains3

In Lunteren is een betonvloer van 2500 m2 gestort in een kippenschuur. Er is 1kg Fibrofor High Grade gedoseerd per m3 beton. Door de traditionele staalwapening te vervangen is er een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd. De kunststofvezels zullen geen letsel veroorzaken bij mens en dier aangezien het zacht en licht materiaal is.

Omvang: 2500m2
Locatie: Lunteren, Nederland
Jaar: 2017
Vezels: Fibrofor High Grade

Bekijk ook andere toepassingenFibrofor Green

Infrastructuur

Projecten in de infrastructuur gewapend met constructieve kunststofvezels.

Lees meer »

Buitenverharding

Constructieve kunststofvezels toegepast in buitenverhardingen.

Lees meer »

Fibrofor Diamond

Prefab betonelementen

Prefab betonelementen gewapend met constructieve kunststofvezels.

Lees meer »